Home VestiPolitika i društvo Nemački obaveštajci će nadzirati protivnike antiepidemijskih mera

Nemački obaveštajci će nadzirati protivnike antiepidemijskih mera

by bifadmin

Nemačka obaveštajna agencija ubuduće će nadzirati istaknute predstavnike pokreta koji su protiv antiepidemijskih mera, jer ih smatra pretnjom po demokratiju. Radi se, u najvećoj meri, o protivnicima ograničenja kretanja i obaveznog nošenja maski, ali i onima koji učestvuju u širenju teorija zavere.

Nemački ministar unutrašnjih poslova objavio je da će ove ličnosti biti pod nadzorom “Službe” ponajviše zato što se sumnja da imaju veze sa desničarskim ekstremistima.

Osim saradnje sa ekstremistima, promoterima kršenja mera o suzbijanju širenja zaraze se stavlja na teret i “potkopavanje poverenja u institucije države”, ali i izazvanje opšte opasnosti.

Zbog svega navedenog nova ovlašćenja dozvoljavaju nemačkim obaveštajcima da prikupljaju raznovrsne podatke o ovim osobama i da prate njihove aktivnosti, a po potrebi i da im onemoguće međusobnu komunikaciju.

Ova odluka nemačkih vlasti međutim nije usamljen slučaj. Svuda u svetu države se odlučuju na slične mere, pa je tako i kod nas početkom aprila privredena na saslušanje poznata antivakcinašica Jovana Stojković.

Izvor: thelocal.de

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar