Home VestiEkonomija Putno osiguranje za 50% veće ukoliko uvrstite i pokriće za kovid 19

Putno osiguranje za 50% veće ukoliko uvrstite i pokriće za kovid 19

by bifadmin

Većina osiguravajućih kuća su u putna osiguranja već uvrstile i pokriće u slučaju infekcije kovidom 19. Ovaj trošak će, međutim, u odnosu na standardno putno osiguranje biti veći za oko 50 odsto. Slučaj trudnice iz Beograda, koja se zbog komplikacija prošle godine porodila u šestom mesecu trudnoće, tokom letovanja u Turskoj, još jednom je podsetila na značaj putnog osiguranja. 

Tada je, srećom, uz uplaćenih oko 10 evra, bilo pokriveno lečenje u vrednosti od nekoliko desetina hiljada evra, porođaj, boravak u bolnici, čak i boravak bebe u inkubatoru. Povratak u Srbiju nije bio moguć dva meseca, pa su osiguranici morali da doplate i preko osigurane sume, ali ih je to znatno manje koštalo nego da su putovali bez osiguranja.

Osiguranja za putovanja u Evropi pokrivaju troškove lečenja u slučaju nepredviđenih situacija od 30.000 do 40.000 evra, dok je osigurana suma u slučaju virusa korona, od 5.000 do 35.000 evra.

„Kada se ugovara dodatno osiguravajuće pokriće za osigurane slučajeve kovida 19, uz plaćanje ove dodatne premije osiguranja, pokriveni su troškovi medicinskih pregleda, testiranja u slučaju ispoljavanja simptoma infekcije, zbog hitne medicinske pomoći i dijagnoze infekcije. Obuhvaćeni su i troškovi za lekove, bolničko lečenje, kao i troškovi povratka kući“.

Dopunsko pokriće za kovid 19

Pojedine kompanije su već prošle godine ponudile i dopunsko pokriće za kovid 19, koje, kao i kod standardnog putnog osiguranja, važi za troškove lečenja do 35.000 evra, za šta tvrde da je najveći iznos osiguranja na tržištu.
„Putno osiguranje sa pokrićem kovida 19, obuhvata standardna pokrića iznenadnih bolesti ili nezgode u inostranstvu do 30.000 evra, sa razlikom što klijentima nakon potvrde prisustva korone, omogućava organizaciju medicinske pomoći, terapiju, bolničko i vanbolničko lečenje od korone do 5.000 evra – kažu u jednoj kompaniji. – Ovo osiguranje ne uključuje preventivno testiranje na koronu i troškove boravka u karantinskoj izolaciji.

Dok polisa standardnog putnog osiguranja za 10 dana boravka u bilo kojoj evropskoj zemlji uglavnom košta oko 10 evra, sa dodatnim kovid 19 pokrićem, je oko 2.000 dinara. Postoje i porodični paketi, gde za dvoje odraslih i dvoje dece, putno osiguranje sa dodatnim kovid 19 pokrićem košta oko 5.000 dinara za 10 dana.

Online popusti

Osiguravajući nude opciju onlajn osiguranja, uz popuste. Takođe, u ponudi uglavnom imaju i šire pakete putnog osiguranja koji pružaju dodatnu zaštitu za slučaj iznenadnih nezgoda, poput potrebe za pravnim ili prevodilačkim uslugama, pomoć u slučaju gubitka ili krađe putnih dokumenata, nestanka prtljaga, kašnjenja aviona…

Izvor: Blic

Foto: Pixabay

 

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar