Home VestiPolitika i društvo Beograd dobija zgradu Filharmonije

Beograd dobija zgradu Filharmonije

by bifadmin

Do kraja ove godine ćemo dobiti idejno rešenje za zgradu Beogradske filharmonije a sa izgradnjom trebalo bi da se započne naredne, najavili su predstavnici gradskih vlasti.

Na međunarodnom konkursu za idejno rešenje zgrade Beogradske filharmonije, koja će se nalaziti između Tržnog centra „Ušće” i Palate Srbija, učestvuje veliki broj najpoznatijih svetskih arhitektonskih biroa, izjavio je za TV K1 gradski urbanista Marko Stojčić.

Prema njegovim rečima, do kraja ove godine ćemo dobiti idejno rešenje i to će biti konačno rešenje koje će pobediti na konkursu.

“Žiri je devetočlani, srpsko-internacionalni, ima značajnih arhitekata, ljudi koji se bave akustikom i drugim bitnim oblastima. Konkurs se završava na jesen, leto je predviđeno za privođenje kraju idejnih rešenja, nakon toga se predaju radovi, a potom će žiri u nekoliko navrata zasedati i izabrati najbolje rešenje”, zaključio je Stojčić.

Stojčić je ranije rekao da bi trebalo da izgradnja Filharmonije započne krajem sledeće godine, te da je taj konkurs važan jer su se prvi put javile najznačajnije svetske arhitekte.

Šta će se u međuvremenu desiti sa Kolarcem, na kojem Beogradska filharmonija najčešće i nastupa, i dalje nije baš najjasnije. Ono što se može pročitati u pojedinim medijima je da ova institucija nema dovoljno novca za normalno funkcionisanje.

Izvor: Beoinfo

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar