Home VestiPolitika i društvo Pilotska akademija u Vršcu u „sistemu dualnog obrazovanja“

Pilotska akademija u Vršcu u „sistemu dualnog obrazovanja“

by bifadmin

Vazduhoplovna akademija preuzela je pilotsku akademiju u Vršcu i ona više neće biti u vlasništvu Kontrole letenje Srbije i Crne Gore SMATSA, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Napominje se da će pilotska akademija u Vršcu od sada biti u „sistemu dualnog obrazovanja“.

Kako prenosi portal Tango Six „prelazak u sistem dualnog obrazovanja“ praktično znači da je ovaj centar za obuku pilota prešao u vlasništvo srednje stručne vazduhoplovne škole Vazduhoplovna akademija (bivša škola Petar Drapšin).

Ovim se okončava 11 godina dugo upravljanje pilotskom školom od strane SMATSA-e. Kontorla leta je školu preuzela 2010. godine. Preuzimanje je tada izvršeno na osnovu nenaplativih dugovanja za usluge kontrole letenja nekadašnjeg nacionalnog avio-prevoznika Jat Airwaysa.

Visoka škola strukovnih studija vazduhoplovne akademije u Beogradu, će uz srednju Vazduhoplovnu akademiju u Beogradu i Vazduhoplovnu akademiju u Vršcu činiti Vazduhoplovni trening centar za srednje i visoko dualno obrazovanje, objašnjava se u saopštenju Ministarstva prosvete:

„Ovaj centar će biti jedinstven u Evropi i objediniće obrazovanje i obuku kadrova za vazduhoplovstvo i avio-industriju od pilota, kabinskog osoblja, aviomehaničara, kontrolora leta“.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar