Home VestiPolitika i društvo Preduzetnik iz Italije radnicima daje 100 eur za svaku pročitanu knjigu

Preduzetnik iz Italije radnicima daje 100 eur za svaku pročitanu knjigu

by bifadmin

Zaposleni koji pročitaju knjigu i predstave je drugim članovima kluba nagrađuje novčanom nagradom koja se udvostručuje sa sledećom pročitanom knjigom.

Direktor i suvlasnik kompanije Vanoncini iz Italije, koja se bavi održivom gradnjom, odlučio je da nagradi radnike koji čitaju knjige vaučerom u vrednosti od 100 evra.

Preduzetnik Danilo Dada osnovao je čitalački klub radnika-zidara koji je otvoren za svih 90 zaposlenih, piše manager.ba.
One među njima koji pročitaju knjigu i predstave je drugim članovima kluba nagrađuje novčanom nagradom koja se udvostručuje sa sledećom pročitanom knjigom.

– Očekivao sam uspeh, ali ovoliki interes prevazilazi moja očekivanja. Početkom godine podelio sam listu od 60 naslova koje je moguće odabrati. To su uglavnom knjige iz našeg sektora, o timskom radu ili ličnom razvoju. Ali svako može da predloži i predstavi knjigu po svojoj volji, kaže DadaPrema riječima direktora, poticajni aspekt prezentacije je vježbanje javnog nastupa, kako bi zaposleni nadišli anksioznost i povećali samopouzdanje i samopoštovanje.

– Na kraju prezentacije, kao priznanje, nalazi se vaučer u vrednosti od 100 eura, koji se uvećava ako je izabrana knjiga na engleskom jeziku i koji se udvostručuje za sljedeće prezentacije kojim se dijelom pokrivaju troškovi kupovine prve, a zatim i potiče kupovina druge knjige, kaže Dada.

Razvoj zaposlenih ključan

Na ideju za otvaranje čitateljskog kluba, kako kaže, došao je jer je i sam pasionirani čitatelj od malena i da je na ovaj način želio da doprinese kulturnom razvoju, ali i profesionalnom napretku svojih zaposlenih.
Ovo nije prva inicijativa u okviru kompanije koja ima za cilj kulturni i profesionalni razvoj.

Izvor:Blic

Foto:Pixabay

 

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar