Home VestiEkonomija Još jedna kompanija najavljuje nastavak rada od kuće i posle pandemije

Još jedna kompanija najavljuje nastavak rada od kuće i posle pandemije

by bifadmin

Zaposleni kompanije „Dilojt“ (Deloitte) u Velikoj Britaniji moći će da rade odakle god požele kada se ublaže ograničenja zbog kovida i ukine rad od kuće, prenosi Bizlife.

Zaposleni globalnog lidera u pružanju profesionalnih konsultantskih usluga ubuduće neće biti u obavezi da rade iz kancelarije.

Oko 15.000 zaposlenih u „Dilojtu“ u Britaniji odgovorilo je na internu anketu o budućnosti rada u firmi, pri čemu je više od 80 odsto navelo da očekuje da će raditi iz kancelarije dva ili manje dana nedeljno.
Više od 90 odsto njih reklo je da bi „izbor“ i „fleksibilnost“ trebalo da budu srž budućeg poslovanja preduzeća.

„Pandemija je duboko promenila naš način života, ne samo način na koji radimo. Poslednja godina je zaista pokazala da jedna veličina ne odgovara svima kada je u pitanju usklađivanje posla i ličnog života. Takođe je pokazala da možemo da verujemo našim ljudima da će doneti pravi izbor kada, kako i odakle će raditi. Jednom kada vlada ukine sva ograničenja u vezi sa kovidom 19, pustićemo naše ljude da biraju gde će raditi kako bi najbolje obavljali svoj posao“, rekao je izvršni direktor „Dilojta“ Ričard Hjuston.

Kompanija je saopštila da će se, kada se ublaže ograničenja, kancelarije uglavnom koristiti za timsku saradnju, obuku i sastanke sa klijentima.

Izvor: Bizlife

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar