Home Vesti Ukoliko ste krenuli na putovanje spasite se nepredviđenih situacija

Ukoliko ste krenuli na putovanje spasite se nepredviđenih situacija

by bifadmin

Ukoliko ste krenuli na putovanje i uzbuđeno čekate u redu za ulazak u avion ili autobus, spasite se nepredviđenih situacija. Neki će vas zastrašiti, neki nasmejati, ali ono što je sigurno, spasiće vas novčanih kazna i neprijatnosti.

Francuska – ovaj zakon će vas zaista nasmejati!

Na ulicama Francuske nećete često videti svinju, ali i ukoliko se to desi, nikako je ne smete nazvati Napoleon. Francuzi poštuju svog vojskovođu iz 16. veka Napoleona Bonapartu, te se takvo ime za svinju smatra uvredom. Nove generacije se i same smeju ovom zakonu i danas ga prihvataju kao šalu, ali niko se ne usuđuje svojoj svinji dati baš takvo ime.

NJujork – neobičan zakon

Otišli ste u NJujork, razgledate zgrade, divite se njihovoj lepoti i iznenada vam padne na pamet kako bi bilo super skočiti sa jedne. Ne pokušavajte, ako i nekim čudom preživite pad, dobićete smrtnu kaznu zbog skakanja sa zgrade.

 Švajcarska – muškarcima se ovaj zakon neće svideti!

Izašli ste, na primer, iz nekog bara u kom ste popili previše piva nakon čega vam se pojavljuje potreba za mokrenjem, nikako to ne smete obaviti stojeći. U ovoj zemlji muškarcima je zabranjeno da mokre stojeći posle 10 sati uveče.

Majami – ljubitelji životinja vole ovaj zakon

U Majamiju je zakonom zabranjeno imitirati životinje, oni svaku vrstu ovakve imitacije smatraju ismejavanjem. Ako imate dara za glumu bolje ga koristite drugom prilikom. Ukoliko ste lav, bik ili jarac u horoskopu nemojte pokušavati da im to i objasnite imitacijom.

Nemačka – vozači pazite se!

U ovoj državi nikako ne smete ostati bez goriva na putu. Rezervoar vam uvek mora biti pun, oni ovakvu grešku novčano naplaćuju, zato bolje na vreme osigurajte svoja kola.

Izvor: Novosti

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar