Home Vesti Nenaseljeno ostrvo na obali Škotske može se kupiti za 58.525 evra

Nenaseljeno ostrvo na obali Škotske može se kupiti za 58.525 evra

by bifadmin

Ostrvo Karn dias (Carn deas) opisuje se kao mistična, intimna, mirna i šarmantna oaza za sve koji žele da pobegnu od stvarnosti i udahnu život punim plućima.

Nenaseljeno ostrvo na obali Škotske za koje se smatra da sadrži neke od najlepših divljih predela u zemlji prodaje se za 50.000 funti što iznosi 58.525 evra.

Ovo ostrvo se nalazi u arhipelagu Letnjih ostrva, na severozapadu Škotske i proteže se na 9 hektara, a u vodi koja ga okružuje mogu da se vide delfini, kitovi, vidre i morski psi.

Mirno ostrvo ima dramatičnu obalu s liticama, uvalama i šljunkovitom plažom, a voda koja ih zapljuskuje je naseljena skušom, bakalarom, rakovima i jastozima.

Ostrvo Carn Deas je opisano kao mistično, intimno, mirno, šarmantno i udaljeno utočište za kupca koji traži beg u jednu od najlepših prirodnih divljina zemlje.

„Čudesna lepota Carn Deasa leži u njegovoj prirodnoj netaknutoj lepoti. Ovde zaista možete da pobegnete od stvarnosti, da duboko udahnete i uživate u onome što priroda može da ponudi“, kaže Fening Velstedf, partner šumarske službe u Edinburgu Goldcrest Land /forestry group.

Ovo ostrvo je idealno za kampovanje, skuba dajving, snorkling, plivanje i jedrenje, ali i za pogled na nezagađeno nebo noću.

Interesantno je da vlasnici najvećeg ostrva u ovom arhipelagu Tanera Mora upravljaju lokalnom poštom i izdaju jedinstvene poštanske markice, koje su veoma tražene među kolekcionarima,a koje ilustruju lokalnu floru i faunu.

Izvor: B92

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar