Home VestiEkonomija Francuzi će satelitima tražiti bazene za koje nije plaćen porez

Francuzi će satelitima tražiti bazene za koje nije plaćen porez

by bifadmin

Francuske vlasti uskoro bi mogle da počnu da koriste satelitske fotografije u potrazi za skrivenim bazenima i proširenjima koje su vlasnici kuća sakrili od poreske uprave.

Katastri će koristiti satelitske fotografije za otkrivanje mogućih promena vrednosti nekretnine, navodi se u planu porezne uprave.

Rad inspektora na terenu biće sveden na minimum. Veštačka inteligencija pomoći će u pretraživanju satelitskih fotografija i generiraće automatsko pismo upozorenja vlasnicima nekretnine pa će biti smanjena potreba za kadrovima.
Televizija BFMTV objavila je da će metod prvo evaluirati devet departmana.

Prilikom prvog testa u departmanu Alpes-Maritimes, a sedištem u Nici, otkriveno je nakon nekoliko nedelja kako poreskoj upravi nije prijavljeno čak 3.000 bazena.

Osim toga, od izmene zakona prošle godine, poreske vlasti mogu da procenjuju sve podatke objavljene na društvenim mrežama u potrazi za utajivačima poreza.

U međuvremenu se menjaju oglasi za posao u poreskoj upravi. Za novi projekat traže se stručnjaci specijalizoani za „filtriranje korisnih informacija iz slika“.

Izvor: Hina
Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar