Home VestiPolitika i društvo Garaža u Beogradu košta kao stan u Kragujevcu

Garaža u Beogradu košta kao stan u Kragujevcu

by bifadmin

Na Vračaru se ovih dana oglašava prodaja garaža za 30.000 evra, koliko otprilike košta stan od 40 kvadrata u Kragujevcu.

Pomenute vračarske garaže su veličine 12 kvadrata i nalaze se u ulicama Hadži Prodanova i Cara Nikolaja Drugog. Sve ovo ima tržišnu logiku – oni koji žive na Vračaru i u okolini znaju koliko je traženje parkinga vremenom postalo „noćna mora“, te svako ko je u prilici spreman je da kupi garažno mesto ili da ga mesečno iznajmljuje, ali ni tu cene nisu male.

U proseku kvadrat garaže u ovom delu grada košta 1.200 do 1.500 evra, mada brojka ide i do 2.500 evra. Poređenja radi, u ovom momentu možete kupiti stan od 40 kvadrata u Kragujevcu, nadomak popularnog tržnog centra (dakle, blizu jezgra grada), za 27.000 evra. To znači da je cena po kvadratu oko 670 evra.

Treba imati u vidu da je prosečna cena stambenog kvadrata u Kragujevcu oko 900-1.000 evra, ali se nalaze i znatno povoljnije opcije, koje su pritom solidno uređene. Dakle, imamo 600 evra za kvadrat stambenog prostora u Kragujevcu na jednoj strani, a na drugoj – do 2.500 evra po kvadratu garažnog mesta u Beogradu.

Slična je situacija i u centru naše prestonice, a što se ide dalje od njega, cena garažnih prostorija opada. Primera radi, na Novom Beogradu situacija je malo bolja, budući da ima više besplatnog mesta za parkiranje, odnosno više delova koji nisu u zonama, tačnije parkinga okolo zgrada. Ulice su prostranije, te se može naći garaža od 12 kvadrata za 9.000 evra.

Izvor: Večernje novosti, Telegraf

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar