Home VestiEkonomija Na tri beogradske pijace robu možete plaćati karticama

Na tri beogradske pijace robu možete plaćati karticama

by bifadmin

Od danas je na tri beogradske pijace određenu robu moguće plaćati platnim karticama i mobilnim telefonom. U pitanju su „Kalenić“, „Đeram“ i „Palilulska pijaca“.

Na prve prestoničke “digitalizovane pijace” biće instalirano ukupno 50 POS terminala. Do sada je instalirano 28 terminala, ali taj broj će se povećavati.

Svi zakupci koji su prihvatili da budu deo pilot projekta „digitalizacije pijaca“, narednih 12 meseci biće oslobođeni troškova u vezi sa korišćenjem POS terminala, a partneri u projektu su obezbedili i dodatnu pogodnost – svakog meseca, pet trgovaca koji budu imali najveći broj bezgotovinskih plaćanja platnim karticama, dobiće novčanu nagradu u iznosu od 12.000 dinara.

Pilot projekat digitalizacije pijaca zajednički sprovode JKP „Gradske pijace“, Privredna komora Srbije, kompanije Mastercard, Banca Intesa, Payten i Chipcard, uz podršku Grada Beograda. Oni izražavaju nadu da će uvođenje bezgotovinskog plaćanja na pijacama privući i deo mlađe populacije, a iskustva zakupaca sa beogradskih pijaca govore da je potreba za plaćanjem karticama velika, posebno turista i stranaca koji žive i rade u Beogradu i rado posećuju pijace.

Foto: Bif

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar