Home VestiEkonomija Stručnjaci prognoziraju da će bitkoin početkom sledeće godine dostići vrednost od 100.000 dolara

Stručnjaci prognoziraju da će bitkoin početkom sledeće godine dostići vrednost od 100.000 dolara

by bifadmin

Vrednost bitkoina bi početkom naredne godine mogla da dostigne i premaši 100.000 dolara, smatra Grejem Dženkin, direktor CoinList-a, platforme za transakcije kriptovalutama.

Razlog za optimizam ove vrste on pronalazi u poverenju korisnika u ovu kriptovalutu. Dženkin podseća da njena vrednost konstantno raste od 20. oktobra, od kada su na tržište lansirani fjučersi bitkoina. Posle toga ova kriptovaluta je konstantno rasla, da bi sada dostigla rekordnu vrednost od 66.000 dolara.

Dirktor CoinList-a međutim nije jedini koji od bitkoina ima velika očekivanja. Još neki analitičari i investitori smatraju da će on premašiti psihološku granicu od 100.000 dolara, zahvaljujući između ostalog, i inflaciji koja nam u narednom periodu predstoji. Oni smatraju da je bitkoin sigurna luka u ovakvim vremenima.

Ipak, kao i kod svakog ulaganja, i ovde se treba voditi onom starom izrekom o stavljanju jaja u različite korpe, jer kriptovalute veoma brzo menjaju trend rasta i redovno beleže ogromne fluktuacije, čemu smo svedočili i cele ove godine.

Izvor: CNBC

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar