Home Promo Svet kakav želiš: A1 Srbija uručio devet miliona dinara projektima za decu

Svet kakav želiš: A1 Srbija uručio devet miliona dinara projektima za decu

by bifadmin

Kompanija A1 Srbija izdvojila je ukupno devet miliona dinara za realizaciju projekata namenjenim najmlađima, u okviru drugog ciklusa programa „Svet kakav želiš“. Sa po tri miliona dinara nagrađena su tri projekta iz sfere javnog zdravlja, obrazovanja i ekologije, koje je prethodno selektovao žiri sastavljen od eksperata iz pomenutih oblasti.

Na polju obrazovanja nagrađena je incijativa „Zaigrani“ Centra za razvoj participativnog obrazovanja, čiji je cilj opremanje vrtića u Srbiji inovativnim ekološkim igračkama, koje kod dece podstiču kreativnost i razvoj sposobnosti za učenje. U oblasti javnog zdravlja prepoznata je „Aplikacija za ranu intervenciju“ koju je pokrenuo Logo – centar, a koja će pomoći roditeljima da adekvatno prate razvoj svoje dece. U segmentu ekologija istakla se inicijativa „Zasadimo život zajedno“ organizacije Bašta može svašta – program dodatne nastave za osnovce, koji uzgojem zdravih namirnica pomažu deci oboleloj od raka.

Novčana sredstva namenjena za realizaciju odabranih projekata sakupljena su tako što je A1 izdvajao iznos jedne mesečne pretplate pri svakom sklopljenom ugovoru za Prvu tarifu, tokom promotivnog perioda koji je trajao do kraja septembra. Na taj način Prva tarifa, pored paketa koji omogućava najlakšu i najefikasniju komunikaciju roditelja i školaraca, pružila je i mogućnost da svako od nas pomogne realizaciju ovih važnih aktivnosti.

„Naša kompanija dugi niz godina nastoji da kvalitativno menja svoje okruženje, kako bismo generacijama koje dolaze ostavili ovaj svet kao bolje, bezbednije i bezbrižnije mesto za život. Zajednica u kojoj živimo donosi sve veći broj ideja koje mogu da doprinose konkretnim promenama, a mi smo tu da ih podržimo i pomognemo njihovu realizaciju. Kroz društveno odgovorni program „Svet kakav želiš“ već smo podržali tri projekta koji su trenutno u fazi realizacije, a javno zdravlje, obrazovanje i ekologija ostaće ključne oblasti našeg društva u okviru kojih ćemo nastojati da pokrećemo važne promene“, izjavila je Ana Boroš Todić, stručnjak za korporativne komunikacije u kompaniji A1 Srbija.

Partner kompanije A1 na programu „Svet kakav želiš“ je regionalna organizacija Propulsion, a selekciju projekata vršio je tim eksperata iz oblasti javnog zdravlja, obrazovanja i ekologije, u sledećem sastavu: Ana Martinoli, profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti; Ana Mirković, psihološkinja i ko-osnivač Instituta za digitalne komunikacije; Anđelka Grujičić, specijalistkinja socijalne medicine; Nemanja Đorđević, ekpsert za obrazovne politike; Vladimir Đurđević, meteorolog i profesor na Fizičkom fakultetu.

Svi zainteresovani građani mogu pratiti razvoj ovog programa putem sajta www.svetkakavzelis.rs, gde takođe mogu dodatno da se upoznaju sa nagrađenim inicijativama.

 

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar