Home VestiEkonomija Beograd dobija Sajam korišćenih vozila

Beograd dobija Sajam korišćenih vozila

by bifadmin

Od ukupnog broja prodatih automobila u našoj zemlji, otprilike petina otpada na nova vozila, dok su ostalo polovnjaci. Zbog velike tražnje za polovnim, a samim tim i jeftinijim automobilima, ove godine njihovi kupci će imati priliku da svoje buduće mezimce potraže i na Sajmu korišćenih vozila koji će biti održan od 3. do 5. decembra u Beogradskoj Štark areni.

Nakon stagnacije prodaje polovnih automobila u prošloj 2020 godini zbog pandemije, već u prvih šest meseci tekuće godine ovo tržište je zabeležilo značajan porast prodaje (čak 34% više u odnosu na prvu polovinu 2020.), da bi u poslednjih nekoliko meseci uspelo čak i da nadmaši prodaju iz prepandemijskog perioda. 

Domaćim kupcima polovnih automobila najzanimljiviji su automobili koji koriste dizel gorivo (čak 69%), dok je 28% kupaca polovnih vozila svoju pažnju usmerilo na rešenja sa benzinskim motorima. Svega 3% je svoje interesovanje pokazalo za električne automobile koji sporim koracima dolaze i na domaće tržište.

Interesovanje ne jenjava

Sva istraživanja pokazuju da će tržište polovnih automobila ove godine dostići svoj maksimum u odnosu na prethodnih pet godina. Upravo zbog rasta potražnje za polovnim automobilima glavni grad Srbije dobija svoj prvi Sajam korišćenih vozila koji će se održati od 3. do 5. decembra u Beogradskoj Štark areni.

Posetiocima će se pružiti mogućnost da vide široku ponudu automobila, počev vozila starosti od 1 godine do 6 godina, preko youngtimera i oldtimera do novih vozila, ATV/QUAD vozila, motornih sanki, motocikala i različitih električnih rešenja. Takođe, sve što prati četvorotočkaše i dvotočkaše moći će da se vidi i kupi na Sajmu korišćenih vozila. To znači: auto-delovi, pneumatici, felne, zaštitne folije, kozmetika za održavanje automobila, alati, razna softverska rešenja i druga oprema.

Posetioci i kupci će na Sajmu moći da dođu do informacija o kupovini polovnih automobila na kredit ili lizing, kao i o opcijama za osiguravanje istih. Tako će na primer CA-leasing obezbediti kamatnu stopu od svega 3,49% i putem lizinga će biti moguće finansirati vozila do ukupno 10 godina starosti, kao i vozila koja nemaju iskazan PDV.

Nagrade

“Kompanija NIS će u okviru Sajma organizovati veliku poklon akciju, sa fondom od čak 3.000 poklona, uključujući ukupno 2.000 litara goriva koje će pokloniti posetiocima. U poklon akciji mogu učestvovati svi posetioci manifestacije koji su članovi programa lojalnosti ‘Sa nama na putu’, a svi oni koji do sada nisu postali članovi, moći će to da urade na štandu kompanije NIS – potpuno besplatno i online. Tu nam je i VOZZI aplikacija koja poklanja čak 100.000 km besplatnog šlepa”, ističu iz organizacije Sajma korišćenih vozila.

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar