Home VestiEkonomija Iter oborio rekord u vrednosti, predviđaju mu još brži rast

Iter oborio rekord u vrednosti, predviđaju mu još brži rast

by bifadmin

Druga svetska kriptovaluta iter beleži snažan rast već mesecima, a sada je prvi put prevazišla granicu od 4.700 dolara po jednom digitalnom novčiću.

Iter je u nedelju uveče vredeo 4.737 čime je probio svoj rekord iz oktobra ove godine. Proteklih nekoliko nedelja ova kriptovaluta je u uzletu, posebno posle izveštaja onlajn platforme Finder.com koji je pozitivno ocenio iter, predviđajući da će njegova vrednost do kraja godine porasti na 5.100 dolara. U pomenutom izveštaju stoji i da će ova kriptovaluta do 2030. porasti na 50.000 dolara.

Nekoliko stručnjaka za kriptovalute ima toliko poverenje u iter da mu prognozira da će već sredinom 2022. preuzeti prvo mesto na tržištu kriptovaluta od bitkoina. Danas ovo deluje prilično nerealno, budući da bitkoin trenutno vredi više od 66.000 dolara, i da je tržišna kapitalizacija itera upola manja od bitkoinove. Osim toga, bitkoin sve vreme raste. Njegov rast je prošlog meseca iznosio 20%, dok je iterov bio 31%. Međutim, iz dugoročne perspektive ove dve kriptovalute beleže drugačije trendove: godišnji rast bitkoina bio je 123% a itera čak 535%.

Međutim, iz najveće američke banke JPMorgan stiže predviđanje da bi bitkoin mogao dugoročno da skoči na 146.000 dolara, posebno u vremenima rasta inflacije koja nam predstoje.

Izvor: Market Watch

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar