Home VestiEkonomija Kompanija bez prihoda ima neverovatan rast akcije na berzi

Kompanija bez prihoda ima neverovatan rast akcije na berzi

by bifadmin

Kompanija koju podržavaju i Amazon i Ford motor, Rivijan, izbacila je kompaniju Lucid grup sa vrha liste velikih kompanija bez prodaje.

Inače, Lucid grup je takođe nova kompanija za proizvodnju električnih automobila, piše Lider.

Blumberg objašnjava da su, u odnosu na početnu javnu ponudu od 78 dolara, u sredu akcije Rivijana skočile za 67 odsto. To znači da im nedostaje oko 25 odsto dobitka da u tržišnoj vrednosti prestignu Folksvagen AG, jednog od najvećih svetskih proizvođača automobila. U međuvremenu, Lucid je ove godine zabeležio porast cene akcija za 339 odsto, prenosi T portal.
„To je jednostavno neverovatno jer kompanija još nije ni zabeležila nikakav vidljiv prihod“, rekao je Majkl Hjuson, glavni tržišni analitičar u CMC marketsu, govoreći o proceni vrednosti Rivijana.

Inače, električna vozila posebno privlače interes ulagača od sredine 2020. godine, kada su vlade, kreatori politika i korporacije najavili planove za ulaganje u industriju kao oblik borbe protiv klimatskih promena. Nedavni izuzetno dobri rezultati Tesle i ulaganje u električna vozila kompanije za iznajmljivanje automobila, Herc, dodatno su povećali akcije kompanija.

Izvor: B92

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar