Home VestiEkonomija Povećavaju se budžetska izdvajanja za poljoprivredu

Povećavaju se budžetska izdvajanja za poljoprivredu

by bifadmin

Za Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede budžetom za 2022. godinu biće izdvojeno 62 milijarde dinara što je uvećanje od 17,5 posto u odnosu na inicijalni budžet za 2021. godinu, rečeno je danas na sednici skupštinskog Odbora za poljoprivredu. U planu je da 81 posto budžeta Ministarstva poljoprivrede bude izdvojeno za subvencije.

Predstavnica Ministarstva finansija Dragana Đorđević navela je da je taj iznos za 1,8 milijardi dinara veći u odnosu na oktobarski rebalans, odnosno da je uvećanje 9,3 milijarde u odnosu na prvobitni ovogodišnji budžet.

Ona je istakla da je za subvencije Ministarstva planirano 50,6 milijardi dinara što je dve milijarde više u odnosu na rebalans, a 8,8 milijardi više u odnosu na inicijalni budžet za 2021. godinu. Kako je istakla, subvencije u sektoru poljoprivrede čine 35,25 odsto ukupnih subvencija države.

Najznačajnija sredstva od 32,2 milijarde dinara usmeravaju se ka direktnim plaćanjima u poljoprivredi, za IPARD se izdvaja 6,4 milijarde, a kroz mere ruralnog razvoja pet milijardi.

Izvor: RTV

Foto: Pixabay

 

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar