Home Promo Brigita Tetičković: S optimizmom gledamo na 2022. godinu

Brigita Tetičković: S optimizmom gledamo na 2022. godinu

by bifadmin

Kompanija Actavis koja je deo Teva grupe ostaje posvećena pacijentima i zdravstvenim radnicima Srbije i nastaviće sa redovnim snabdevanjem više od 100 lekova iz svog portfolija među kojima su mnogi prva terapijska linija u lečenju. Tokom 2022. godine planirano je da u Srbiju stigne čak 19 novih terapija koji će unaprediti lečenja u oblasti kardiologije, urologije, psihijatrije, onkologije, terapije bola, multipla skleroze, kao i za jačanje imuniteta.

– Uprkos svim iskušenjima i nepoznanicama izazvanih COVID krizom Actavis je sistemski radio na očuvanju kontinuiteta snabdevanja i tokom ove godine i tako ćemo i nastaviti da radimo i u sledećoj – izjavila je generalna direktorka Actavisa za Srbiju i Crnu Goru Brigita Tetičković, dodavši da je kompanija uspela da i u ovoj vanrednoj situaciji obezbedi zdravstvenom sistemu Srbije tokom ove godine i tri nova vrlo važna leka koji se koriste u kardiologiji i onkologiji.

– Kao kompanija posvećeni smo pacijentima i njihovoj dobrobiti, a naša strategija je godinama ista: obezbediti za tržište Srbije lekove najnovije generacije po pristupačnim cenama. Time omogućavamo da širi krug pacijenata dobije neophodne i moderne terapije – kaže Brigita Tetičković, navodeći kao primer ogromnu korist koju pacijenti i zdravstveni sistem imaju obezbeđivanjem biološke terapije za migrenu u istom trenutku kada je ona postala dostupna i u najrazvijenijim zemljama Evrope i biološke terapije za teške oblike astme.

– Planiramo i dalje da radimo na širenju palete lekova kako bismo osigurali dalje unapređenje kvaliteta lečenja pacijenata u Srbiji, ali će nam kontinuirano snabdevanje našim lekovima biti ključni cilj i u 2022. godini – dodala je Brigita Tetičković.

 

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar