Home Vesti Desetine učesnica izbora za Mis kamila je diskvalifikovano zbog botoksa

Desetine učesnica izbora za Mis kamila je diskvalifikovano zbog botoksa

by bifadmin

Desetine učesnica izbora za Mis kamila je diskvalifikovano zbog botoksa, prenose izraelski mediji.
„Festival kamila kralj Abdulaziz“ počeo je 1.decembra i traje 40 dana, ali je mnogim kamilama zabranjeno dalje učešće zbog prevare, javili su arapski mediji.

Al Džazira je to nazvala „najvećim obračunom“ sa jednogrbim kamilama jer ih je najmanje 43 diskvalifikovano zbog veštačkog ulepšavanja.
Botoks je ubrizgan u usne nekih životinja kako bi izgledale veće, javila je Al Arabija, a korišćeni su i gel implanti, steroidi i fileri.

Čitav niz pokušaja korišćenja nedozvoljenih sredstava da kamile zapadnu za oko sudijama motivisala je nesumnjivo i ukupna vrednost nagrada od 66 miliona dolara.

Takmičenje u 19 različitih kategorija u Saudijskoj Arabiji za najlepšu kamilu je najveći takav događaj u svetu. Ocenjuju se u trci, poslušnosti i lepoti, između ostalog.

Na veb-sajtu Vlade Saudijske Arabije piše da je takmičenje „godišnji kulturni, ekonomski, sportski i zabavni festival“ pod kraljevskim pokroviteljstvom.

Ove godine vlasnici kamila su došli iz Saudijske Arabije, zemalja Zaliva, SAD, Rusije i Francuske da se takmiče u pustinji nedaleko od prestonice Rijada.

Takmičenje će se nastaviti uprkos skandalu.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar