Home VestiEkonomija Deficit budžeta na kraju trećeg tromesečja 93 milijarde dinara

Deficit budžeta na kraju trećeg tromesečja 93 milijarde dinara

by bifadmin

Deficit republičkog budžeta Srbije iznosio je na kraju trećeg tromesečja 93 milijarde dinara, pri čemu su prihodi ostvareni u iznosu od 1.069 milijardi, a rashodi su izvršeni u iznosu od 1.162 milijarde dinara, objavilo je Ministarstvo finansija.

Samo u septembru, budžetski deficit je iznosio 22,1 milijarde dinara.

U septembru su naplaćeni prihodi u iznosu od 114,1 milijardi dinara, od čega su poreski prihodi iznosili 98,7 milijardi dinara. Najveći deo poreskih prihoda odnosi se na uplatu PDV u iznosu od 53,1 milijardi dinara, i akciza u iznosu od 24,1 milijardi.

Neporeski prihodi su iznosili 14,3 milijarde dinara, a priliv donacija 1,1 milijardu.

Septembarski rashodi su iznosili 136,2 milijarde dinara. Tokom navedenog meseca nastavljen je tempo ubrzane realizacije kapitalnih investicija u iznosu od 40,4 milijarde dinara. Rashodi za zaposlene su iznosili 27 milijardi dinara, kamate su isplaćene u iznosu od 12,6 milijarde, a transferi fondovima PIO, RFZO, NSZ i SOVO su iznosili 13 milijardi dinara.

Na nivou opšte države, u periodu januar-septembar je ostvaren fiskalni deficit od 68 milijardi dinara i primarni fiskalni suficit u iznosu od 30 milijardi dinara.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar