Home VestiPolitika i društvo Koja je procedura za naplatu štete ako vam je zbog snega drvo palo na vozilo?

Koja je procedura za naplatu štete ako vam je zbog snega drvo palo na vozilo?

by bifadmin

U poslednjih nekoliko dana u našoj zemlji je zabeležena epidemija padanja stabala – nadležni su dobili preko 1.000 prijava zbog automobila oštećenih drvećem.

“Ukupno je od 12. decembra, kada je počeo da pada sneg, stiglo 1.048 prijava za različite padove drveća i grana, a mi smo reagovali do sada na 592 lokacije. Ekipe su i sada danonoćno na terenu”, kaže Mirjana Obućinski iz JKP „Zelenilo Beograd“.

Obućinski objašnjava u kom slučaju nastalu štetu od palog drveća nadoknađuje JKP „Zelenilo Beograd“: “Ako su stablo ili grana pali sa površine koja je u redovnom održavanju ‘Zelenila Beograd’, štetu na automobilu, fasadi, klima uređaju ili bilo čemu drugom sličnom nadoknađuje ovo preduzeće”.

Procedura za naknadu materijalne štete, bar kada je u pitanju ovo preduzeće, je jednostavna. Sve što treba da radite je da fotografišete nastalu štetu i tu fotografiju sa tačnom adresom i kontakt telefonom pošaljete na info@zelenilo.rs. Potom će vas kontaktirati neko iz ovog preduzeća i napraviti zapisnik. Zatim se ulazi u proceduru i vrlo brzo se šteta nadoknađuje u celom iznosu.

No, kada se radi o površinama koje nisu u nadležnosti „Zelenila Beograd“, sugrađani koji žele da nadomeste štetu, će prvo morati da utvrde ko je korisnik te površine.

Izvor: Srbija danas

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar