Home VestiEkonomija Pronalaženje mesta na brodovima biće najveći logistički problem u 2022?

Pronalaženje mesta na brodovima biće najveći logistički problem u 2022?

by bifadmin

Osiguranje mesta na kontejnerskim brodovima mogao bi biti najveći izazov za sektor logistike u 2022. godini, pokazuje novo istraživanje logističke kompanije Container xChange, koje prenosi portal PlutonLogistics.

Anketa u kojoj je učestvovalo oko 800 logističkih kompanija otkriva da čak 53% anketiranih smatra da će im ovaj problem zadati najviše muka u narednoj godini. Od ukupnog broja ispitanika 54% očekuje loše performanse u lancima snabdevanja i u 2022, dok 11% njih predviđa još goru situaciju nego ove godine.

Zbog svega navedenog, gotovo tri četvrtine anketiranih je počelo da preispituje logističke strategije, kao i da proaktivno traži više opcija za nabavku, a istovremeno su se odlučili i na držanje većih inventara.

U potrazi za novim rešenjima, polovina ispitanika kaže da su počeli da organizuju sopstvene nabavke i da se odlučuju za one-way lizing kontejnera, dok je 28% pribeglo direktnim pregovorima sa dobavljačima o dugoročnom najmu. Na kupovinu sopstvenih kontejnera odlučilo se 22% anketiranih.

Izvor: PlutonLogistics

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar