Home VestiEkonomija 31. januar je rok za prijave za subvencije za prelazak na novu fiskalizaciju

31. januar je rok za prijave za subvencije za prelazak na novu fiskalizaciju

by bifadmin

Rok do koga poreski obveznici mogu da se prijave za subvencije za prelazak na novu fiskalizaciju ističe 31. januara, saopštila je Poreska uprava. Da podsetimo, prijavljivanje za subvencije za prelazak na novu fiskalizaciju je počelo 15. oktobra prošle godine.

Pred istek roka za prijavu za subvencije, iz Poreske uprave podsećaju firme da bi prvo trebalo da prijave podatke o mestima prodajnih objekata putem portala Poreske uprave ePorezi, kako bi se prijavile za subvencije.

Finansijska podrška

Postojeći obveznik fiskalizacije može dobiti finansijsku podrškuod 100 evra po svakom prijavljenom poslovnom prostoru i poslovnoj prostoriji, kao i 100 evra po svakoj prijavljenoj aktivnoj fiskalizovanoj fiskalnoj kasi.

Kada je reč o novim obveznicima fiskalizacije, oni mogu da dobiju pomoć od 100 evra po svakom prijavljenom poslovnom prostoru i poslovnoj prostoriji u iznosu od 100 evra, a isto toliko i za jedan elektronski fiskalni uredjaj po svakom prijavljenom poslovnom prostoru i poslovnoj prostoriji.

Obveznici fiskalizacije koji nisu evidentirani kao obveznici PDV, dobijaju pomoć veću za 20 odsto, navode iz Poreske uprave.

Udruženje „Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije“ je u međuvremenu upozorilo javnost da će e-fiskalizacija privrednike umesto 480 dinara mesečno koštati 2.600 dinara.

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar