Home VestiIT i nauka Hrvatski fudbalski savez lansira svoju kriptovalutu

Hrvatski fudbalski savez lansira svoju kriptovalutu

by bifadmin

Hrvatski fudbalski savez najavio je da će 20. januara početi da prodaje kriptovalutu pod imenom “vatreni”, nazvanu po reprezentaciji.

Na internet stranici posvećenoj ovoj digitalnoj valuti stoji da ona kupcima “jamči pravo glasa prilikom donošenja određenih odluka, osigurava prednost pri kupnji određenih ulaznica te omogućava pristup ekskluzivnim proizvodima i VIP iskustvima”. Drugim rečima, oni koji su u posedu ovih digitalnih novčića moći će da učestvuju i glasaju u određenim odlukama nacionalnog saveza, kao što je npr izbor dresova i mesta odigravanja određenih utakmica. Takođe, imaće prednost prilikom kupovine određenih ulaznica.

Kriptovaluta vatreni još uvek nije u prodaji ali se ostavljanjem svog mejla može rezervisati mesto u “virtuelnom redu” za istu. Onaj ko je kupi u pretprodaji imaće 10 odsto popusta, navodi se na sajtu.

Kasnije, u zvaničnoj prodaji, jedan token će koštati 6,56 kuna (1 dolar), a minimalni ulog će iznositi 164 kune (25 dolara).

Slično bitkoinu, i ponuda tokena vatreni biće ograničena. Plan HNS-a je da izda 30 miliona tokena. Neće svi biti ponuđeni na prodaju odmah, nego u fazama tokom naredne četiri godine.

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar