Home VestiEkonomija U Srbiji najprodavaniji novi automobili „fiat“ i „škoda“

U Srbiji najprodavaniji novi automobili „fiat“ i „škoda“

by bifadmin

U Srbiji je tokom 2021. godine prodato 30.416 novih automobila, što je 16% više nego 2020. Rezultati bi bili bolji da pored pandemije nije bilo problema sa nestašicom vozila na tržištu u Srbiji. Kada je reč o najpopularnijim automobilima na domaćem tržištu protekle godine najtraženiji bili su „fiat“ i „škoda“.

U protekloj godini prodato je oko 1.200 „mercedesa“, oko 600 „audija“ i 250 „lend rovera“, dok se za BMW odlučilo oko 800 kupaca. Što znači da se premijum automobili bez obzira na kovid i krizu u poslovanju traže.

– Ponuda na tržištu jesu definitivno derivati putničkih vozila sa homologacijom komercijalnih vozila i mi smo ove godine predstavili 500L u kros izvedbi koja je za gotovo šest meseci prodata u 300 primeraka kaže Igor Ševo iz FCA.

Posle dve godine pauze, ove godine uvoznici planiraju da se u Beogradu održi Sajam automobila od 12. do 15. maja. Tema ovogodišnjeg Sajma automobila biće prezentacija ekoloških vozila, kako bi se javnosti predstavili brendovi koji proizvode električna vozila i hibride, ali i da bi budući kupci bili upućeni koje sve mogućnosti nude novi trendovi auto-industrije. Najtraženiji novi model srednje klase bila je „oktavija“.

– Za ovaj model su posebno korišćeni levci za lakše punjenje AdBlue tečnosti gde je sada moguće tečnost puniti i na kamionskim terminalima – ističe Aleksandra Đokić iz „Auto–Čačka“.

Kada je reč o čisto električnim automobilima u Srbiji ih je prošle godine registrovano pedesetak. Većinu su kupile velike kompanije koje se bave ekološkim pitanjima ili su služila kao test vozila u firmama koje se bave prodajom takvih automobila.

Izvor: Tanjug

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar