Home VestiEkonomija Obrt u sporovima pokrenutim zbog troškova obrade kredita: Sada će građani bankama morati da vraćaju novac

Obrt u sporovima pokrenutim zbog troškova obrade kredita: Sada će građani bankama morati da vraćaju novac

by bifadmin

Korisnicima kredita koji su tužili banke zbog troškova obrade kredita i dobili sporove, sada su počele da stižu revizije tih presuda, prema kojima u roku od osam dana moraju da vrate iznos koji su ranije dobili.

Ovo je Tanjugu potvrdio predsednik Udruženja “Efektiva” Dejan Gavrilović: “Javljali su nam se građani koji su dobili revizije, a o takvim slučajevima pišu i advokati na svojim grupama. Do ovog obrta došlo je nakon promenjenog stava Vrhovnog kasacionog suda, odnosno njegove dopune iz septembra prošle godine”. Dodaje da se u ovim slučajevima više ništa ne može uraditi i da prava na žalbu nema.

Prema njegovim rečima, građani će, osim vraćanja novca koji su dobili od banaka na osnovu ranijih presuda, morati da plate i troškove sudskog postupka.

Tek sledi osiguranje

Gavrilović navodi da za sada stižu samo revizije presuda u vezi sa troškovima obrade kredita. Međutim, dodaje da je pitanje dana kada će krenuti i one u vezi sa plaćanjem premije osiguranja kod Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita.

Izvor: Dnevnik

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar