Home VestiEkonomija Određena najniža i najviša cena tehničkog pregleda

Određena najniža i najviša cena tehničkog pregleda

by bifadmin

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je na sednici Vlade Srbije doneta Odluka o određivanju cene tehničkog pregleda vozila, kojom se određuje najniža i najviša cena redovnog godišnjeg tehničkog pregleda, kao i najviša cena vanrednog i kontrolnog tehničkog pregleda.

Tako, najniža cena sa PDV-om za putnička vozila za tu uslugu iznosi 3.070 dinara, a najviša 6.020 dinara.
Za motocikle, mopede i traktore cena tehničkog pregleda sa PDV-om iznosiće od 2.120 do 4.120 dinara, a za autobuse, teška teretna i priključna vozila od 6.020 do 11.920 dinara, a kada se tehnički pregled za teretna i priključna vozila vrši na poligonu, najviša cena može biti uvećana za dodatnih 2.000 dinara, navodi se u saopštenju.

Osnovni razlog za donošenje ove odluke jeste stupanje na snagu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, prenosi sajt Vlade.

Dodaje se da je odluka o određivanju cene tehničkih pregleda je bitan deo seta propisa i da će se time sprečiti zloupotrebe u oblasti od izuzetnog značaja za bezbednost saobraćaja na putevima.

Izvor: Bankar.rs

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

1 komentar

Miki 6. februara 2022. - 08:56

Kakva sramota ! Pogledajte cene tehničkih pregleda mnogo razvijenijih evropskih zemalja! Kako ta gospoda plaćaju porez, pošto su se naglo obogatili zadnjih godina!

Odgovori

Ostavite komentar