Home VestiPolitika i društvo Zvaničnici tvrde da neće biti gradnje na zelenim površinama u savskim blokovima i na Košutnjaku

Zvaničnici tvrde da neće biti gradnje na zelenim površinama u savskim blokovima i na Košutnjaku

by bifadmin

Glavni gradski urbanista najavio je da će biti prihvaćene inicijative Beograđana za zabranu gradnje na zelenim površinama u savskim blokovima, ali i infrastrukture za potrebe Plana detaljne regulacije za nekadašnji „Avala film”. Ovo bi trebalo da bude potvrđeno na današnjoj javnoj sednici Komisije za planove Skupštine grada.

“To znači da ni na koji način neće biti moguća bilo kakva gradnja na zelenim površinama u okviru savskih blokova, što će biti i definisano planom detaljne regulacije. Dakle, izbacićemo iz plana generalne regulacije taj deo grada”, tvrdi Marko Stojčić.

Druga inicijativa tiče se eventualne izgradnje infrastrukture za potrebe plana detaljne regulacije za nekadašnji „Avala film”, naveo je Stojčić i dodao da će i taj deo u planu generalne regulacije biti izbačen.

“Nema nikakve izgradnje ni proširenja Ulice kneza Višeslava iako tema nije bila proširenje tih saobraćajnica zbog ‘Avala filma’, već zbog potreba grada Beograda. Svako ko tamo živi zna da je taj deo grada sve zakrčeniji, ali i tu nam predstoji razgovor sa građanima i svim zainteresovanim nevladinim organizacijama, grupama građana”, dodao je on.

Izvor: Beoinfo

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar