Home VestiEkonomija Hakovana platforma za trgovinu kriptovalutama, ukradeno 625 miliona dolara

Hakovana platforma za trgovinu kriptovalutama, ukradeno 625 miliona dolara

by bifadmin

Prošle nedelje je hakovana decentralizovana finansijska platforma (DeFi) Ronin Network, razvijena za Axie Infinity, igru koja za svoj rad koristi blockchain sistem na kojem počivaju kriptovalute.

Napadnut je sistem za plaćanje, a hakeri su u dve transakcije ukrali 173.600 etereuma, što je nešto manje od 600 miliona dolara, i još 25,5 miliona USD coina, koji vredi isto toliko američkih dolara.

Napad se dogodio 23. marta, a primećen je tek nedelju dana kasnije, 29. marta, kada je jedan korisnik prijavio da ne može da izvuče svojih pet hiljada etereuma s ove mreže.

Trgovanje je odmah obustavljeno i pokrenuta je istraga kako bi se utvrdile sve okolnosti ove pljačke. Na slučaju rade digitalni forenzičari, policija i vlasnici mreže. Cilj im je, kažu, da vrate ukradene kriptovalute njihovim legalnim vlasnicima. Većina ukradene svote još je u digitalnom novčaniku napadača.

Axie Infinity je onlajn igra koja funkcioniše po „play-to-earn“ sistemu, a cela stvar se s finansijske strane vrti oko etereum mreže Ronin. Igra postoji od 2018. godine, u vlasništvu je vijetnamske kompanije Sky Mavis, a krajem prošle godine imala je skoro tri miliona igrača.

Izvor: Index.hr/021.rs

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar