Home VestiEkonomija Leopard zaustavio proizvodnju Mercedesa

Leopard zaustavio proizvodnju Mercedesa

by bifadmin

Pre neki dan je trogodišnji mužjak leoparda zaustavio proizvodnju u Mercedesovoj fabrici vozila u gradu Pune, u Indiji.

U poslednje dve godine auto-industrija nije imala baš mnogo sreće. Proizvodnja je zaustavljana zbog širenja korona virusa, zbog nestašice ključnih delova kao što su čipovi, a nedavno i zbog opasnih mačaka.

Jedan leopard se naime izgubio u indijskom proizvodnom pogonu Mercedesa, te je u fabrici nastala panika i zaposleni su morali biti evakuisani.

Za sada nije jasno kako je ova opasna životinja uspela da ušeta na teritoriju fabrike, mada se zna odakle je došla – pomenuti proizvodni pogon okružen je šumama u kojima postoji velika koncentracija te vrste mačaka. Međutim, trenutno su ove šume ugrožene, jer nestaju velikom brzinom. A kada su im ugrožena staništa, leopardi na različite načine pokušavaju da se spasu.

Možda se baš iz tog razloga divlja mačka iz naše priče obrela u fabrici. Srećom, ceo incident je prošao bez žrtava. Jedina njegova posledica bilo je obustavljanje proizvodnje na šest sati. Naime, tek pošto službenici organizacije za zaštitu divljih životinja “Wildlife SOS” i lokalne uprave za šume leoparda uhvatili, proizvodnja je mogla biti nastavljena. A mačka koja je izazvala haos i paniku u fabrici je puštena u divljinu.

Izvor: Autoblog

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar