Home VestiEkonomija Od ovog leta koristiće se auto-put u Crnoj Gori

Od ovog leta koristiće se auto-put u Crnoj Gori

by bifadmin

Završen je prvi deo kontroverznog crnogorskog auto-puta ka Baru, što znači da će naši turisti ove godine svojim vozilima kraće putovati na more u Crnu Goru.

Svrha ovog koridora je da jednostavno i brzo poveže Beograd i Bar, međutim njegova izgradnja je bila sve samo ne jednostavna. Crnogorska deonica puta je u međuvremenu stekla svetsku slavu budući da je čak i Njujork Tajms pisao o “jednom od najskupljih puteva na svetu koji vodi od nigde do nikuda”. Ipak, posle silnih peripetija čitava ova saga se napokon privodi kraju.

Mladen Bojanić, ministar kapitalnih investicija Vlade Crne Gore je na Kopaonik biznis forumu izjavio: „Kada je reč o auto-putu Bar-Boljare; završili smo prvu deonicu u novembru od Matiševa do Podgorice (41km) što je koštalo 900 miliona evra. Istina, kasnilo se dve godine, ali je izvesno da ćemo ovog leta koristiti taj deo auto –puta”.

Dodao je da crnogorska vlada tu neće stati, i da je već u izradi projektne dokumentacije za druge dve deonice od oko 70km: “Procena je, iako je teško predvideti rast cena građevinskog materijala, da će to koštati 900 miliona evra. Ove godine bi trebalo da raspišemo tender za izvođenje radova, jer je projektovanje praktično završeno“.

Izvor: Sve o novcu

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar