Home VestiEkonomija Raspisan konkurs za podršku preduzetništva na teritoriji Beograda za 2022. godinu

Raspisan konkurs za podršku preduzetništva na teritoriji Beograda za 2022. godinu

by bifadmin

Sekretarijat za privredu danas je raspisao javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja preduzetništva na teritoriji Beograda za 2022. godinu.

Prema rečima gradskog sekretara za privredu Milinka Veličkovića, predmet javnog konkursa je dodela bespovratnih finansijskih sredstava privrednim subjektima u maksimalnom iznosu od milion dinara za kupovinu jednog ili više osnovnih sredstava, odnosno mašina i opreme u cilju poboljšanja kvaliteta postojećeg ili uvođenja novog proizvoda ili usluge, uz obavezu zapošljavanja jednog nezaposlenog lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, na period od minimum jedne godine.

– Pravo na dodelu sredstava imaju mikro, mala preduzeća i preduzetnici sa teritorije Beograda. Opredeljena sredstva ove godine iznose više od 29 miliona dinara. Namenjena su za afirmaciju rodne ravnopravnosti, zapošljavanje nezaposlenih lica, unapređenje poslovnog procesa uvođenjem novih proizvodnih ili poboljšanjem postojećih poslovnih linija, zatim za pokretanje novih preduzetničkih aktivnosti, otvaranje mogućnosti za modernizaciju i proširenje proizvodnih i uslužno orijentisanih delatnosti, očuvanje postojećih i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mesta, jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, stimulisanje stvaranja nove dodatne materijalne vrednosti namenjene tržištu i povećanje ukupnog privrednog rasta i razvoja preduzetništva na teritoriji Beograda – istakao je Veličković, prenosi Beoinfo.

Izvor: Ekapija

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar