Home VestiEkonomija Trikovi kojim se podiže cena stana prilikom prodaje

Trikovi kojim se podiže cena stana prilikom prodaje

by bifadmin

U jeku masovne prodaje/kupovine stanova u Srbiji, a posebno u Beogradu, možda i ne morate toliko da se trudite da prodate svoju nekretninu, ma gde ona bila, jer se trenutno „sve traži“.

Ipak, postoje neke cake, vezane za sam dizajn, koje ne samo da ulepšavaju vaš dom dok i vi stanujete u njemu, već pomažu da se on cenovno bolje kotira na tržištu – i privuče nove, potencijalne stanare.

Telegraf Biznis predstavlja trendove sa popularnog TikTok-a, a akcenat je na spavaćoj sobi. To je mesto koje vezujemo za senzibilitet neke osobe, intimu, opuštanje, odmaranje.

Iako nisu svi ukusi isti, postoje neki obrasci na koje kupci momentalno dobro reaguju i koji mogu biti „okidač“ da kažu „da kupovini.

Izaberite predmete s „karakterom“

Opremanje bilo koje sobe može biti vrlo izazovan poduhvat. Ali, umesto da ispunite spavaću sobu mlakim nameštajem, odvojite vreme da izaberete „komade sa karakterom“. Možda oni ne moraju da u potpunosti govore o vašem ličnom stilu, ali mogu da odaju neku epohu. Sve zavisi i ko vam je ciljna grupa, odnosno kupac. Ali, bolje malo sačekajte, jer kupac kojem se dopadne vaš stan – neće mariti za cenu.

Obojite prostor

Da biste spavaćoj sobi dali osećaj povezanosti, bez kupovine kompleta nameštaja, razmotrite svoju paletu boja pre nego što počnete da ukrašavate prostor. Odabir palete boja treba da bude zasnovan na osećaju koji želite da izazovete u tom prostoru. Ako vam treba prostor za odmor i miran san, birajte neutralne nijanse. Takve boje se, ujedno, i najbolje uklapaju u neki „generalni ukus“ kupaca.

Obraćate li pažnju na zidove?

Zidovi su još jedno „prazno platno“ za dodavanje teksture i karaktera. Recimo, posebno dobro se kotira tzv. „španski zid“, i načelno, zidovi sa teksturama postaju sve popularniji. Mimo toga, obloge i lajsne u potpunosti transformišu atmosferu bilo koje, pa i spavaće sobe. Razmislite i o tapetama koje vam u prvi mah predstavljaju i najmanji trošak, a isplate se na duže staze.

Soba u sobi

Drugim rečima, mnogi sada insistiraju na tome da im ormari budu kao sobe, nalaze se u sklopu spavaćih soba, i ujedno služe za odlaganje odeće, obuće, i ostalih modnih i drugih predmeta. To je nešto što definitivno podiže cenu vaše nekretnine, jer je moderno i praktično, a štedi prostor. Isto tako, otvoreni ormar je dobra opcija koja čini da prostor deluje manje pretrpano.

Fokus na ove 3 stvari

Za kraj, oplemenite prostor. Biljke, dobar izbor tepiha (podne obloge generalno) i raskošan krevet su ono što će kupci prvo primetiti kada uđu u vašu spavaću sobu.

Ljudi traže što svetlije i prirodnije okruženje, tako da je biljka uvek dobro rešenje, posebno ako nemate veliki prostor ili terasu.

Izvor: Telegraf Biznis

Foto: Pixabay

 

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar