Home VestiPolitika i društvo PKS poziva domaće privrednike da pomognu stanovništvu Ukrajine

PKS poziva domaće privrednike da pomognu stanovništvu Ukrajine

by bifadmin

Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, pozvao je naše kompanije da se, u skladu sa svojim mogućnostima, uključe u humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za stanovništvo u Ukrajini.

Ova humanitarna akcija pokrenuta je 30. marta. Od tada do danas odazvale su joj se, između ostalih, i velike kompanije među kojima su MK grupa, Nestle Adriatik S, Eliksir grupa, Japan tobako internešnl, a svoje donacije najavili su Koka kola i Bambi.

„Pozivam kompanije da na sajtu PKS i u komunikaciji sa našim zaposlenima zatraže detaljnije informacije o humanitarnoj akciji, kako bismo prikupili pomoć, u robi i novcu, u što većem obimu za one kojima je najpotrebnija“, ukazao je Čadež.

Na sajtu PKS je spisak najneophodnijih proizvoda, prema informacijama od ljudi sa terena.

Koja roba se može donirati?

Kao humanitarna pomoć iz Srbije, stanovništvu u Ukrajini mogu se donirati sledeći proizvodi: konzervisana hrana (riba, meso, povrće); tostiran hleb i hleb produžene svežine; hrana za bebe (kašice i mleko u prahu); pelene za bebe i kozmetika za bebe; instant nudle; proteinske pločice, žitarice, sušeno voće, orašasti plodovi; čokoladne table i keks; slani konditorski proizvodi; topli napici: čaj, instant kafa; testenina i cerealije; voda; sredstva za ličnu higijenu: toalet papir, četkica za zube, pasta za zube, sapun i šampon; lekovi i medicinska sredstva.

Donatori se prijavljuju putem mejlova i telefona Privredne komore Srbije: csr@pks.rs +381 66 8751 166 ili Srpskog filantropskog foruma: jelena@filantropskiforum.com +381 64 1993 114. Novčane donacije realizuju se preko namenskog računa Fonda B92 u Raiffeisen banci: 265-1100310003520-62.

Detaljnije informacije možete naći na sajtu Privredne komore Srbije.

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar