Home Promo ETV domaćin konferencije MBT 2022.

ETV domaćin konferencije MBT 2022.

by bifadmin

Danas je u našoj prestonici, u kompleksu Avalski toranj, tradicionalno održana MBT konferencija koja je okupila renomirane stručnjake iz oblasti emitovanja TV i radio programa. Nakon dve godine pauze, ETV kao domaćin ovog međunarodnog skupa, pokrenuo je brojne važne teme o budućim trendovima u oblasti emitovanja programa. Skupu su prisustvovali gosti iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Mađarske ali i članovi međunarodnih organizacija Broadcast Network Europe i Media Broadcast iz Nemačke.

”Tehnološka revolucija kao i aktuelna dešavanja na tržištu energenata imaju izuzetno veliki uticaj na naše poslovanje. Naši gosti iz regiona i Evrope danas će govoriti o energetskoj efikasnosti, novim tehnologijama, kao i o zaštiti UHF spektra koje su vrlo aktuelne i važne za celokupnu industriju” istakao je gospodin Sava Savić, direktor ETV-a i dodao ”Digitalna transformacija je promenila biznis model u ovoj industriji i zbog toga je važno da emiteri i proizvođači opreme sarađuju na svim nivoima kako bi razmenili svoja iskustva i na taj način zajedničkim snagama unapredili efikasnost i kvalitet servisa”.

Glavne teme ovogodišnje konferencije koja se održava po osamnaesti put vezane su za povećanje energetske efikasnosti, te primenu novih tehnologija u oblasti emitovanja TV i radio programa. O energetskom uticaju, modelima uštede energije, održivom poslovanju i energetskoj efikasnosti govorili su Vinsent Gravet (Vincent Gravet ) iz Nemačke, Zsolt Arki iz Mađarske kompanije Antenna Hungaria, Bojan Ramšak iz Slovenačke radio televizije, Mladen Petković iz Hrvatske kompanije Odašiljači i veze, kao i predstavnik javnog preduzeća Emisiona tehnika i veze, Slađan Stanković. Odgovore na pitanja kako će se redefinisati budućnost distribucije sadržaja sa 5G tehnologijom, dao je Franc Egerer (Franc Egerer) iz Nemačke kompanije Rohde&Schvartz. Za sve radio – difuzne organizacije i proizvođače opreme za emitovanje, jedna od velikih izazova je zaštita UHF spektra, a o načinima očuvanja govorio je Majkl Moskob (Michael Moskob) iz Alijanse za radio – difuziju i kulturne frekvencije.

Bez obzira na nove platforme sa kojih se emituju tv i radio emisije, predajnici sistema JP „Emisiona tehnika i veze“ u Srbiji i dalje ostaju najpouzdaniji, a sa nabavkom i instalacijom opreme nove generacije, i energetski najefikasniji, zaključak je sastanka regionalnih radiodifuznih organizacija i proizvođača emisione opreme.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar