Home Promo Pored robne kuće Ikea otvoren AVA Shopping Park

Pored robne kuće Ikea otvoren AVA Shopping Park

by bifadmin

Na preko 19.000 m2, sa više od 35 domaćih i internacionalnih brendova, AVA Shopping Park od 26. maja postaje novo omiljeno mesto za nezaboravnu kupovinu.

Beograd je postao bogatiji za još jedan ritejl park – AVA Shopping Park, pored robne kuće IKEA, na vrlo atraktivnoj lokaciji, naročito tokom letnjeg perioda. Ovim je ponuda našeg glavnog grada upotpunjena posebnim iskustvom kupovine u tržnom centru na otvorenom. Povodom otvaranja, za sve posetioce organizovan je izuzetno atraktivan zabavni program tokom celog dana, koga su pratili brojni popusti i pokloni. Za svečanu atmosferu tu su nastupi hora Čarolija, Anne Lazarević, grupe TAP 011. Zvezda večeri je naša popularna pevačica Marija Šerifović, za uspešno prvo veče rada AVA Shopping Parka.

Na zvaničnom otvaranju AVA Shopping Parka, kojem je prethodilo svečano presecanje vrpce, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić je ocenio da ova investicija kompanije IKEA doprinosi turističkoj ponudi grada, ali i da će doneti posao za 400 Beograđana.

„Kroz realizaciju ovakvih projekata koje radimo sa švedskim kompanijama Beograđani će imati bolji kvalitet života. Poslovni vrednosni sistem njihovih kompanija donosi kvalitetne proizvode, ali i visoku profesionalnost, kao i koncept brige o ekologiji, iz kojih dosta učimo“, istakao je gradonačelnik Radojičić.

Podsetivši da je po pitanju životne sredine Švedska najveći donator u Srbiji, ambasadorka te zemlje Ana Ben David je rekla da švedske kompanije trenutno u našoj zemlji zapošljavaju oko 10.000 ljudi.

„Kompanija IKEA ima viziju i mudrost da čini život boljim za sve ljude, ali i za planetu – i zato podržavamo njeno poslovanje koje se zasniva na održivoj i cirkularnoj ekonomiji, poštovanju različitosti.“, izjavila je ambasadorka Švedske, Anika Ben David, na otvaranju.

„Pet godina nakon dolaska robne kuće IKEA u Beograd, veoma smo uzbuđeni što smo otvorili i AVA Shopping Park, koji nudi raznovrstan sadržaj i time pruža potpuno iskustvo našim posetiocima. Ovim projektom smo još jednom pokazali posvećenost sprskom tržištu i potvrdili našu prvobitnu poruku – IKEA planira dugo da ostane u Srbiji. Želimo da dalje razvijamo naše poslovanje, proširimo komercijalnu zonu Bubanj Potok i podržimo lokalni ekonomski razvoj. Sva naša dostignuća ne bi bila moguća bez podrške i bliske saradnje sa lokalnim i nacionalnim vlastima, na čemu želim da izrazim našu zahvalnost“, rekla je Katarina Egorova, regionalna direktorka IKEA Jugoistočna Evropa.

Investicija u AVA Shopping Park vredna je preko 55 miliona evra i omogućiće zapošljavanje dodatnih 400 ljudi u Srbiji i još nekoliko stotina tokom procesa gradnje.

„Time će ukupna vrednost investicije kompanije IKEA u Srbiji iznositi 125 miliona evra, što dokazuje našu posvećenost Srbiji i doprinos lokalnoj ekonomiji. Ovo je samo početak, jer u narednom periodu krećemo sa drugom fazom projekta i gradnjom dodatnih 10.000 m2 i, ukoliko sve bude teklo po planu, planiramo da drugi deo AVA Shopping Parka otvorimo na proleće 2023. godine“, rekao je Vladimir Anđelić, CFO IKEA Jugoistočna Evropa.

Obeležavanje otvaranja AVA Shopping Parka nastavlja se do 29. maja u “ZabAVA Kutku”, u okviru kojeg posetioce čekaju četiri zone sa brojnim aktivnostima: kreativna, edukativna, sportska i ekološka. Sav sadržaj je besplatan.

 

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar