Home VestiEkonomija NIS isplaćuje dividende, akcionarima 25 odsto dobiti

NIS isplaćuje dividende, akcionarima 25 odsto dobiti

by bifadmin

Odbor direktora NIS-a pripremio je predlog odluke Skupštine akcionara o raspodeli dobiti za 2021, isplati dividendi u iznosu od 5.782 milijardi dinara odnosno 25 odsto neto dobiti, kao i utvrđivanju ukupnog iznosa neraspoređene dobiti privrednog društva.

To jest 25 odsto neto dobiti društva za 2021. godinu koja je iznosila 23,13 milijardi dinara, saopštila je Naftna industrija Srbije.

Odbor direktora NIS-a je 27. maja doneo odluku o sazivu 14. redovne sednice Skupštine akcionara i utvrdio predlog odluke o isplati dividendi.

Odbor je održao 27. maja pisane sednice na kojima je, izmedju ostalog, doneo odluku da se 14. redovna sednica Skupštine akcionara saziva za 29. jun u Poslovnom centru NIS-a u Beogradu.

Odbor direktora je razmotrio i odobrio Godišnji izveštaj NIS a.d. Novi Sad za 2021. sa izveštajem nezavisnog revizora „PricewaterhouseCoopers d.o.o“ Beograd.

Takođe, utvrdio je predlog odluke Skupštine akcionara o usvajanju Godišnjeg izveštaja NIS a.d. Novi Sad za 2021. godinu sa izveštajem istog nezavisnog revizora.

Izvor: Blic

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar