Home VestiIT i nauka Foxconn predviđa stabilniji lanac snabdevanja u drugoj polovini 2022.

Foxconn predviđa stabilniji lanac snabdevanja u drugoj polovini 2022.

by bifadmin

Iz Foxconn-a, jednog od najvećih proizvođača elektronike na svetu, pa i deficitarnih čipova, kažu da druga polovina godine ide „u boljem smeru” pošto sledi popuštanje mera zbog korona virusa, piše PC Press.

„Prilično smo uvereni u stabilnost našeg lanca snabdevanja u drugoj polovini ove godine“, rekao je predsednik Foxconn-a, Liu Young-way. Vlada Šangaja će dozvoliti svim stanovnicima u „niskorizičnim“ područjima da se vrate na posao.

Foxconn ima za cilj da postane prvi proizvođač EV koji „nema manjak u zalihama materijala“, rekao je Liu. To je mahom komentar na globalni nedostatak čipova koji je primorao proizvođače automobila da smanje proizvodnju vozila. Taj nedostatak čipova naškodio je i proizvodnji pametnih telefona. U velikoj meri uzdrmao je i Apple koji je glavni klijent Foxconn-a.

„Automobil koji košta desetine hiljada dolara ne može da se isporuči zbog malog čipa vrednog pedeset centi. Ovo je bila muka za naše kupce“, rekao je Liu.

Povećavanje kapaciteta za proizvodnju čipova

Foxconn ima za cilj da zauzme oko 5 odsto globalnog tržišta EV do kraja 2025.godine. Kompanija se nada da će povećati svoje kapacitete za proizvodnju čipova za EV, od kojih su mnogi mala integrisana kola niže klase, uključujući ona koja se koriste za napajanja.

Kompanija je ovog meseca upozorila da bi prihodi od poslovanja sa elektronikom, uključujući pametne telefone, mogli pasti u ovom kvartalu zbog rastuće inflacije, manje potražnje i eskalacije problema u lancu snabdevanja. Takođe, prihodi će biti manji delimično i zbog zatvaranja u Kini.

Izvor: PC Press

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar