Home VestiPolitika i društvo Ove godine manje gužve u beogradskim vrtićima

Ove godine manje gužve u beogradskim vrtićima

by bifadmin

Zbog manjeg broja prijava za beogradske vrtiće, u 2022. bi konačno mogla biti ukinuta lista čekanja, te bi sva deca mogla biti primljena u privatne i državne vrtiće, najavljuju gradske vlasti.

Beogradski vrtići objavili su preliminarne liste upisane dece na ovogodišnjem konkursu na kome je ponuđeno oko 14.000 slobodnih mesta, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak. “Liste su istaknute na sajtovima ustanova i vrtićima, što znači da počinje rok za predavanje žalbi roditelja do 15. juna. Nakon toga objavljujemo i konačne liste”, rekao je on.

Prema njegovim rečima u proseku se odobri oko 40 odsto žalbi, budući da se najčešće radi o specifičnim slučajevima gde se naknadno mora dokumentovati prioritet.

Na konkurs za mesto u beogradskim vrtićima stiglo je 17.806 validnih zahteva, što je pad broja prijava u odnosu na ranije godine.

“Ovo je za nas jako dobra pozicija, broj zahteva je manji nego prošle godine, a broj slobodnih mesta veći. Grad Beograd će ove godine, uz pomoć privatnih vrtića, konačno ukinuti listu čekanja i to je najvažniji rezultat u ovom sektoru”, istakao je Gak i podsetio da je pokrenut projekat izgradnje 25 državnih vrtića, te da su od prošlog konkursa otvorena tri nova vrtića.

Dodao je da će se tokom leta svuda gde je to moguće odobravati proširenje kapaciteta i do 20 odsto, tako da roditelji koji danas nisu na listi ne treba da brinu jer će u vrtićima biti dovoljno mesta za njihovu decu.

Izvor: Beoinfo

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

1 komentar

Alisa 7. juna 2022. - 18:11

Ove godine najmanje gužve, u drzavne vrtiće upisana sva deca sa vezom.
Mislim da je ovo ispravniji naslov.

Odgovori

Ostavite komentar