Home Promo „RIZICI NOVOG DOBA: DVE GODINE PANDEMIJE – Da li su novi modeli poslovanja trajno stanje, koje rizike nose i kako ih prevazići“

„RIZICI NOVOG DOBA: DVE GODINE PANDEMIJE – Da li su novi modeli poslovanja trajno stanje, koje rizike nose i kako ih prevazići“

by bifadmin

23. jun sa početkom u 10.00 časova, hotel Crowne Plaza u Beogradu.

Zašto je baš sada vreme za ovu temu?

Dve godine pandemije donele su brojne promene kako poslodavcima tako i zaposlenima, i dovele do toga da postaje neizbežno strateški pristupiti novim modelima poslovanja u skladu sa potrebama i trendovima.

Rast zdravstvenih rizika doneo je rast troškova za zdravstvenu negu kako na globalnom tako i na nacionalnom nivou, ali i na produžene rizike po efikasnost zaposlenih i produktivnost preduzeća. Da li dobrovoljno zdravstveno osiguranje – koje se udvostručava svake godine i postaje najbrže rastuće osiguranje u svetu – postaje „must have“ za poslodavce i zaposlene? Da li briga o mentalnom zdravlju zaposlenih postaje novi poslovni trend? Kako tehnologija – digitalizacija zdravstva, telemedicina – može da uštedi vreme i novac i poslodavcima i zaposlenima?

Istovremeno, više od 20% preduzeća u svetu prešlo je na „remote“ model poslovanja, a danas već trećina zaposlenih ne želi da se vrati u kancelarije po cenu promene posla. Jedan od najvećih rizika su sajber rizici: od početka pandemije sajber kriminal je dostigao stopu rasta od čak 600%. Kako se nove tehnologije bore s tim, i da li “nova realnost” i dalje uteruje strah u kosti?

Rad od kuće doneo je nove nedoumice u vezi sa bolovanjima, problematikom nezgode na radu, odgovornošću menadžera. Kako zakoni regulišu rad od kuće i da li bi (zašto i kako) radnu nedelju trebalo skratiti?

• Konferenciju će otvoriti Željko Jović, viceguverner Narodne banke Srbije, a uvodno izlaganje o tome kako remote i hibridni model rada utiču na profit preduzeća, na strategiju poslovanja i zakone o radnim odnosima, imaće Jovan Protić, nacionalni koordinator Međunarodne organizacije rada za Srbiju.

• O zdravstvenim rizicima govoriće Dejan Kovačević, savetnik za digitalno zdravstvo pri Kabinetu predsednika Vlade Srbije, zatim predstavnici osiguravajućih kompanija UNIQA, Globos, Wiener Stadtische, privatna medicinska ustanova Acibadem Bel Medic, vodeći svetski broker u osiguranju i savetovanju u oblasti rizika Marsh, prva wellbeing platforma za kompanije u Srbiji Rezilient, kompanija Heliant koja radi na digitalizaciji zdravstva u Srbiji, a svoje iskustvo će podeliti IN2 Grupa koja je digitalizovala zdravstveni siste u Hrvatskoj.

• O tome kako da podignemo informacionu bezbednost kompanije na viši nivo govoriće predstavnici kompanije Sky Express, dok će predstavnici kompanije COMING Computer Engineering otkriti zašto je cloud tehnologija bezbedan način za rad sa bilo kog kraja planete.

• Na pitanje kako zakoni regulišu rad od kuće i da li bi (zašto i kako) radnu nedelju trebalo skratiti, te koje su nam regulatorne promene potrebne zbog izmenjenog načina poslovanja odgovoriće predstavnici advokatske kancelarije TSG i HR kompanije ManPower.

Cilj konferencije je da privrednici u Srbiji sagledaju kakvi sve rizici prete njihovom poslovanju u izmenjenom ekonomskom okruženju, kakva je preventiva moguća i kako je sprovesti. Ove informacije pomoći će im da lakše planiraju poslovanje, definišu budžete i investicije u preventivu i osiguranje.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar