Home VestiIT i nauka Zašto Limundo preti tužbama?

Zašto Limundo preti tužbama?

by bifadmin

Juče su na društvenim mrežama naši sugrađani masovno delili opomene pred utuženje koje su dobili od sajta za povezivanje kupaca i prodavaca Limundo.

Opomene su im stigle elektronskom poštom od firme LimundoGrad koja je vlasnik platforme za onlajn trgovinu Limundo. U njima se navodi da su ovom sajtu dužni određeni iznos i da će ova kompanija, ukoliko ga ne plate, pokrenuti izvršno-sudski postupak radi prinudne naplate. Kod većine onih koji su objavili fotografiju opomene taj iznos se kreće između 20 i 70 dinara, mada se u medijima može pročitati da ima i dugovanja koja se mere hiljadama dinara.

Zbog negodovanja javnosti, Limundo se oglasio na svom fejsbuk nalogu pojasnivši da su u pitanju dugovanja nastala iz korišćenja portala Limundo.com i Kupindo.com, iz provizija za uspešno završene aukcije, prodaju, promotivne opcije i slično, po aktuelnom cenovniku na dan nastanka zaduženja. U pitanju su, kažu oni, potraživanja dugovanja bez obračunatih zateznih kamata.

Telegraf prenosi da su se nezadovoljni građani javljali i Udruženju potrošača Efektiva koje navodi da na mejl dopis, upućen građanima, nije moguće odgovoriti.

„Proverom na sajtu NBS, utvrđeno je da je račun za uplatu dugovanja stvaran i pripada ovoj firmi, što znači da se ne radi o lažnom predstavljanju. Na internetu smo pronašli mejl kontakt ove firme spajalica@limundo.com, na koji smo uputili pitanje o osnovanosti ovakvog načina obraćanja građanima, potraživanja, vremenu nastanka, kao i pitanje zašto do sada nisu preduzimali ništa, s obzirom na to da su neka potraživanja stara po 7-8 godina“, navodi Efektiva, čiji pravnici smatraju da bi ovakva potraživanja trebalo da zastarevaju posle tri godine.

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar