Home VestiEkonomija Koliko ćemo plaćati struju od septembra?

Koliko ćemo plaćati struju od septembra?

by bifadmin

Od 1. septembra ove godine, kada stupa na snagu najavljeno poskupljenje cene kilovatčasa, prosečan račun za struju će u Srbiji biti veći za oko 150 dinara, piše Blic.

Naime, prema cenovniku uspostavljenom 1. februara, kilovatčas je iznosio 7,8 dinara, a prema najavi isti će od 1. septembra koštati 8,114 dinara. Ako uzmemo da se u proseku mesečno potroši oko 450 kilovata struje, onda se za razliku od dosadašnjih 3.500 dinara, prosečan račun za struju podiže na oko 3.650 dinara.

Podsetimo, Savet Agencije za energetiku dao je saglasnost na povećanje cene struje za kupce koji imaju pravo na garantovano snabdevanje po regulisanim cenama (domaćinstva i mali kupci) za 6,5 odsto.

Kako su dodali, prosečna cena električne energije za kupce koji imaju pravo na garantovano snabdevanje po regulisanim cenama (domaćinstva i mali kupci), utvrđena na osnovu maksimalno odobrenog prihoda i predviđenih količina električne energije za prodaju kupcima na garantovanom snabdevanju, iznosi bez poreza i taksi 8,144 din/kWh.

Izvor: Blic

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar