Home VestiPolitika i društvo Šta se desi kada padne mreža velikog operatera u svetu

Šta se desi kada padne mreža velikog operatera u svetu

by bifadmin

Veliki prekid na mreži jednog od najvećih kanadskih mobilnih i internet operatera Rodžers blokirao je milionima Kanađana pristup bankarskim, transportnim i državnim uslugama, što je izazvalo nezadovoljstvo korisnika i pojačalo kritike zbog dominacije tog operatera u telekomunikacionoj industriji, prenosi BBC.

Bankarske usluge su u prekidu, saobraćajni sistemi su poremećeni, kao i gotovo svi aspekti života, jer je zbog jučerašnjeg pada mreže onemogućen pristup internetu, mobilnim i fiksnim telefonskim vezama.
Takođe je navedeno da ni linije hitnih službi nisu bile dostupne, saopstila je policija širom Kanade,prenosi BBC.

Iz kompanije su saopštili u izjavi na Tviteru da je u toku oporavak njihovog sistema i da radnici pokušavaju da vrate korisnike na mrežu što je pre moguće, bez navođenja vremenskog rasporeda do potpunog obnavljanja sistema.

Nije poznato šta je izazvalo jučerasnji prekid, koji je drugi u poslednjih 15 meseci, a kako je navedeno ,nije reč o hakerskom napadu.

Rodžers je mobilni operater koji ima 11 miliona korisnika u Kanadi, sa udelom u svemu, od hokeja do kablovske televizije, navodi BBC.

Izvor: Tanjug

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar