Home VestiEkonomija Istraživanje Forbsa: Više od 50 odsto svih bitkoin transakcija na berzama lažno

Istraživanje Forbsa: Više od 50 odsto svih bitkoin transakcija na berzama lažno

by bifadmin

Nova istraga kroz 157 berzi kriptovaluta došla je do zaključka da je oko 51 odsto dnevnih trgovinskih aktivnosti zabeleženih za bitkoin najverovatnije lažno.

To je objavio Forbs u svojoj poslednjoj analizi, prenosi Investitor.

Prema proceni Forbsa, dnevni obim bitkoina u industriji dostigao je 128 milijardi dolara u junu 2022. godine, što je 51 odsto manje od ukupnog obima koji su sami prijavili iz brojnih izvora, za koji veruju da bi iznosio oko 262 milijarde dolara.

Najveći broj sumnjivih transakcija zabeležen je na berzama Binance, MEXC Global i Bybit.

Ove kompanije se mogu pohvaliti velikim obimom trgovine, ali posluju bez ili sa malo regulatornog nadzora, što i šteti njihovom kredibilitetu.

Slabije regulisane berze u istraživanju odgovorne su za oko 89 milijardi dolara stvarnog obima, uprkos činjenici što tvrde da su odgovorne za 217 milijardi dolara.

Tržište kriptovaluta je i dalje relativno mlado i promenjivo, s više od 20.000 pojedinačnih tokena u opticaju, ali bitkoin ostaje vodeća digitalna imovina, čineći 40 odsto globalne tržišne kapitalizacije od 1 bilion dolara svih digitalnih sredstava.

Međutim, netransparentnost u trgovanju i nedostatak adekvatnog nadzora nad kripto berzama su dve od najčešćih kritika upućenih Bitkoinu i generalno tom tržištu.

Izvor: Ivestitor/021.rs

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar