Home VestiEkonomija Vlada predložila poskupljenje struje za privredu

Vlada predložila poskupljenje struje za privredu

by bifadmin

Vlada Srbije preporučila je EPS-u da sa kupcima električne energije na komercijalnom tržištu ugovore o snabdevanju zaključuje po jedinstvenoj ceni od 95 evra/MWh bez PDV-a za taj period. Podsetimo, dosadašnja cena električne energije za privredu je bila 75 EUR po MWh.

Usvojeni zaključak obezbeđuje nesmetano funkcionisanje privrednih subjekata u Republici Srbiji, navedeno je na sajtu Vlade.

Vlada je preporučila JP Elektroprivreda Srbije, snabdevaču koji obavlja rezervno snabdevanje električnom energijom krajnjih kupaca koji nemaju pravo na garantovano snabdevanje, da rezervno snabdevanje nakon 1. septembra 2022. godine obavlja po ceni od 123,5 evra/MWh, bez PDV.

Ovaj zaključak se primenjuje do 19. novembra tekuće godine.

Na sednici je usvojen i Zaključak o ceni električne energije kupcima na komercijalnom tržištu, od 1. septembra do 31. decembra 2022. godine.

Članovi Vlade usvojili su Zaključak o ceni električne energije kupcima električne energije – pravnim licima koja su nosioci odbrambenih tehnologija i članovima grupacije u skladu sa Uredbom o grupaciji odbrambena industrija Srbije, za period snabdevanja od 1. septembra do 31. decembra 2022. godine.

Vlada je preporučila EPS-u da tim kupcima ponudi zaključenje ugovora o snabdevanju po jedinstvenoj ceni električne energije od 86,13 evra/MWh bez PDV-a.

Ovim se obezbeđuje nesmetano funkcionisanje privrednih subjekata u odbrambenoj industriji u Republici.

Cena električne energije za građane ostaje nepromenjena.

Izvor: Ekapija

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar