Home VestiEkonomija Nova havarija u EPS-u?

Nova havarija u EPS-u?

by bifadmin

Neposredno pre nego što će Ministarstvo rudarstva i energetike u javnost izneti preporuke za uštedu struje, Elektroprivredu Srbije je zadesila nova havarija, tako što je iz procesa proizvodnje izbačen bager za kopanje uglja u Rudarskom basenu “Kolubara” na kopu “Tamnava – Zapadno polje”, saznaje Danas.

U poslednjih godinu dana EPS je više nego što je uobičajeno punio novinske stranice i to uglavnom zbog incidenata i havarija koje su se u ovoj kompaniji često dešavale, kao što je ona sa ispadanjem blokova u TENT-u.

Najnoviji incident navodno se desio preksinoć kada je jaka kiša odnela pesak na kome je bio smešten glodar 1 koji iskopava ugalj i jalovinu.

Bujica je devastirala tlo ispod bagera što je uzrokovalo oštećenje negovog transportnog dela, odnosno gusenica, i izavala prekid rada te mašine koja ima važnu ulogu u procesu kopanja uglja u Rudarskom basenu “Kolubara”.

Dnevni list Danas ovo je saznao od svog izvora u toj kompaniji a u međuvremenu su se na društvenim mrežama pojavili i snimci oštećene mašine.

Prepolovljen broj mašina za kopanje

Na polju “Tamnava zapad” ima ukupno četiri bagera koji rade na iskopavanju uglja i glodar 1 je jedan od njih.

Njegovo ispadanje iz rada će u određenoj meri usporiti iskopavanje uglja a u obzir treba uzeti i činjenicu da se jedan od bagera nalazi na remontu pa će do daljeg umesto četiri ugalj na tom polju kopati samo dva bagera.
Popravka glodara 1 trajaće najmanje mesec dana a kolika je materijalna šteta zbog havarije u ovom trenutku nije poznato mada se može reći, kako tvrdi anonimni sagovornik Danasa, da je ipak prilična.

Izvor: Danas

Foto: Joakim Honkasalo, Unsplash

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar