Home VestiIT i nauka Kinezi postavili virtuelnu osobu sa veštačkom inteligencijom za direktora

Kinezi postavili virtuelnu osobu sa veštačkom inteligencijom za direktora

by bifadmin

Kineska gejming firma „NetDragon Websoft“ nedavno je za izvršnu direktorku postavila virtuelnu osobu podržanu veštačkom inteligencijom.

Virtuelna gospođa Tang Yu vodiće poslovanje glavne podružnice firme, „Fujian NetDragon Websoft“.
Tang Yu će donositi odluke koje se tiču svakodnevnog poslovanja firme, a jedan od glavnih zadataka biće joj da obezbedi efikasniji sistem upravljanja rizicima. Ljudski članovi uprave ujedno će je koristiti kao informacioni centar u stvarnom vremenu i analitički alat. Na kraju, Tang Yu bi trebalo da obezbedi kvalitetno radno okruženje za zaposlene, stoji u saopštenju firme.

„Verujemo da je veštačka inteligencija budućnost korporativnog upravljanja, a naše imenovanje gospođe Tang Yu predstavlja našu predanost veštačkoj inteligenciji kako bismo transformisali način na koji vodimo naše poslovanje i na kraju podstakli naš budući strateški rast“, kažu u kompaniji.

„NetDragon Websoft“ najavljuje da će nastaviti da širi algoritme koji stoje iza Tang Yu kako bi, kažu, „napravili otvoren, interaktivan i vrlo transparentan model upravljanja dok se postepeno transformišemo u radnu zajednicu temeljenu na metaverzumu, što će nam omogućiti da privučemo mnogo širu bazu talenata“.

„NetDragon Websoft“ jedan je od najpoznatijih kineskih kreatora internet igara kao što su Eudemons Online, Heroes Evolved, Conquer Online i Under Oath.

Firma želi da izgradi najveću globalnu zajednicu za onlajn učenje i isporuči integrisana rešenja za učenje svakoj školi u svetu, a poslednjih godina intenzivno razvija sektor onlajn obrazovanja.

Izvor: Bug.hr/021.rs

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar