Home VestiPolitika i društvo Kraljica Elizabeta kao poslovna šansa

Kraljica Elizabeta kao poslovna šansa

by bifadmin

U kenijskom Treetops hotelu britanska princeza Elizabeta saznala je da joj otac umire i da će postati kraljica. Sedamdeset godina kasnije ovaj hotel je potpuno uništila pandemija korona virusa, ali sada bi mogla ponovo da ga proslavi kraljičina smrt.

Princeza Elizabeta imala je 25 godina kada je saznala da će njen otac preminuti i da će ona morati da preuzme na sebe jedan ogroman teret. Taj teret nosila je na leđima do smrti, početkom septembra ove godine. Sve ovo mogli smo videti u seriji The Crown, ali i čitati u njenoj biografiji.

U toj biografiji važno mesto zauzima jedan neveliki hotel u blizini Najrobija u kojem je Elizabeta došla do saznanja da će postati kraljica. Hotel Treetops je od tada poznat kao mesto gde je ona “legla kao princeza a probudila se kao kraljica”.

Međutim, ovaj hotel danas ne izgleda nimalo kraljevski. On je bio zatvoren tokom pandemije, zbog čega je zgrada u velikoj meri propala a osoblje je otpušteno. Ipak, sada, otkako je kraljica preminula, opet počinje da raste interesovanje za njega zbog čega se vlasnik nada da će naći nekog investitora koji će mu pomoći da renovira hotel i da će on privlačiti više gostiju nego u svojim najboljim danima. Nažalost, nečija smrt će se, kao i mnogo puta do sada u istoriji, za neke pokazati kao dobra poslovna šansa.

Izvor: Kvarc

Foto: artellliii72, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar