Home VestiEkonomija Milijardu evra za oporavak kripto industrije

Milijardu evra za oporavak kripto industrije

by bifadmin

Menjačnica kriptovaluta „Binance“ u četvrtak je objavila nove detalje o svom fondu za oporavak industrije, čiji je cilj podupreti igrače koji se bore nakon katastrofalnog bankrota FTX-a, prenosi Blic.

U objavi na blogu, „Binance“ je rekao da će posvetiti milijardu dolara u početnim obvezama fondu za oporavak. Može povećati taj iznos na 2 milijarde dolara u nekom trenutku u budućnosti „ako se ukaže potreba“, dodala je kompanija.
Takođe je primio 50 miliona dolara obveza od kripto-investicijskih kompanija, uključujući „Jump Crypto“, „Polygon Ventures“ i „Animoca Brands“.

Adresa javnog novčanika

Izvršni direktor „Binancea“ Changpeng Zhao podelio je adresu javnog novčanika pokazujući njegovu početnu predanost i rekao:

– Radimo ovo transparentno.

Javni podaci o blockchainu koje je pregledao CNBC pokazali su stanje od oko milijardu dolara u Binanceovom vlastitom BUSD stablecoinu

BUSD je stablecoin koji izdaje tvrtka za blockchain infrastrukturu „Paxos“, a odobrava ga i regulira Ministarstvo financijskih usluga države New York, navodi se na web stranici „Paxosa“.

Fond je pokušaj kompanije „Binance“ da održi kripto industriju nakon što je burza FTX kontroverznog preduzetnika Sama Bankman-Frida ranije ovog meseca podnela zahtev za bankrot.

Zhao se pojavio kao nova figura poput spasitelja za posrnulu industriju, popunjavajući prazninu koju je ostavio Bankman-Frid, čija je kompanija kupila ili uložila u brojne opkoljene kripto kompanije – od Voyager Digitala do BlockFija – pre njenog kolapsa.

Neuspeh FTX-a delimično je izazvan tvitom koji je objavio izvršni direktor „Binancea“, a koji je skrenuo pozornost na izveštaj „CoinDeska“ koje postavlja pitanja o njegovom računovodstvu. Od brzog pada FTX-a pre dve sedmice, ulagači su zabrinuti zbog moguće zaraze kriptovalutama koja bi zahvatila svaki kutak industrije.
U prvom sudskom ročištu u slučaju stečaja u utorak, odvjetnik kompanije osudio je FTX i njegovo vodstvo, rekavši da je kompanija vođena kao „privatno vlasništvo“ Bankman-Frieda.

„Binance“ je rekao da vozilo „nije investicijski fond“ i da je namenjeno za podršku kompanijama i projektima koji se, „bez svoje krivice, suočavaju sa značajnim, kratkoročnim, financijskim poteškoćama.“ Zhao je ranije rekao da mu je namera sprečiti dalje „kaskadne učinke zaraze“ koji proizlaze iz kolapsa FTX-a.

„Binance“ je rekao da predviđa da će program trajati oko šest meseci. Prima prijave investitora za doprinos dodatnih sredstava.

Izvor:SEEbiz
Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar