Home VestiEkonomija Da li će Avatar zaraditi dve milijarde dolara?

Da li će Avatar zaraditi dve milijarde dolara?

by bifadmin

Džejms Kameron je ranije izjavio da bi film trebalo da ostvari zaradu od dve milijarde dolara. 

„Avatar: Put vode“, nastavak kultnog Kamerunovog ostvarenja, premašio je milijardu dolara na tržištu, ali spora prodaja u Kini mogla bi da utiče na celokupnu zaradu, piše Cnbc.

Iako je isprva delovalo da „Avatar: Put vode“ možda neće ostvariti željena očekivanja, prekretnica se desila dve nedelje nakon što je film premijerno prikazan u bioskopima, to jest pet dana brže u odnosu na prvi deo ostvarenja.

To postavlja film na listu „top pet ostvarenja“ koji su za najkraći rok došli do milijardu dolara zarade. I to u kombinaciji od 317 miliona dolara prodaje na lokalu i 712 miliona dolara na inostranom tržištu.

Džejms Kameron je ranije izjavio da bi film trebalo da ostvari zaradu od 2 milijarde dolara, kako bi se smatrao profitabilnim.
Iako sa jedne strane bioskopski analitičari veruju da je to dostižno, s obzirom da do sredine februara neće izlaziti nova blokbastična ostvarenja, s druge strane eksperti su zabrinuti sporom prodajom u Kini.

To dolazi kao rezultat mera usled pandemije koronavirusa.

Kako prenosi CNBC, Dizni je u Kini zaradio svega 108 miliona dolara do utorka, a očekivalo se da će samo u vikendu od puštanja filma u bioskop, zaraditi 100 miliona dolara.

Izvor: Biyznis Telegraf

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar